Topic Title: Catalyst Control Center installation keeps on failing
Topic Summary:
Created On: 01/10/2013 02:24 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/10/2013 02:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LHoT10820
Peon

Posts: 11
Joined: 01/10/2013

Running the .NET 4.5 framework.

Ran Driver Fusion/Driver Sweeper.

Manually deleted registry keys, dlls, etc.

Uninstalled and attempted reinstalling dozens of times.

Why the hell won't this install? Or at least give me a real error message as to why it's not working.

 

System:

Intel Core i7 920 C0

XFX Radeon HD 7850 Core Edition

Windows 7 x86_64 Ultimate

 01/10/2013 05:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Kent@AMD
Grinding Levels

Posts: 127
Joined: 01/10/2013

Have you run Windows Update and have it scan for available updates? If there are any missing .Net, C++ or Service Pack updates for the OS, it can cause the installer to fail. Also, when it fails, are there any errors given in the log at the bottom? And which components are listed as failed-to-install? Which file did you try to install? These will all help to determine why it keeps  failing.



-------------------------
AMD Customer Care

The information presented in this document is for informational purposes only and may contain technical inaccuracies, omissions and typographical errors. Links to third party sites are for convenience only, and no endorsement is implied.
 01/10/2013 07:13 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LHoT10820
Peon

Posts: 11
Joined: 01/10/2013

Originally posted by: Kent@AMD Have you run Windows Update and have it scan for available updates? If there are any missing .Net, C++ or Service Pack updates for the OS, it can cause the installer to fail. Also, when it fails, are there any errors given in the log at the bottom? And which components are listed as failed-to-install? Which file did you try to install? These will all help to determine why it keeps  failing.

 

I am up to date on all of the afformentioned software. Win7 is at SP1, .NET is at a 4.5 update that was released on 1/8/2013, etc.

The only thing I am trying to install is Catalyst Control Center, I have the drivers installed for the card (both video and audio (For HDMI)).

 

The most frustrating part is the error message it gives me. It's not a real error message. It just says

Error messages

Application Install: install package failure!

 

Which leaves me no where. I have no idea what to do. Can I find the real error log somewhere, or is this really the *****error message that I have to work off of?

 01/10/2013 08:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7253
Joined: 11/13/2009

When you right click on your desktop...does it show the CCC?



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 01/10/2013 08:31 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LHoT10820
Peon

Posts: 11
Joined: 01/10/2013

Originally posted by: stumped When you right click on your desktop...does it show the CCC?

 

It does not.

 

Oh, possibly important thing I overlooked. I had Catalyst installed and working before. Running 12.6 (I believe) with an HD 6570. I got the 7850 and then tried to do an update and that's when Catalyst crashed, stopped running, and then wouldn't start again. So I uninstalled and reinstalled it, ran through all the recommended steps, and now here I am.

 01/10/2013 09:22 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7253
Joined: 11/13/2009

I had a similar issue after upgrading from a 4870 to my present card. I tried everything...it turned out that there were still remenants of my old 4870 software that wasn't uninstalled. I found the fix thru Microsoft. Here it is, give it a shot: http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=419

 



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 01/11/2013 10:45 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LHoT10820
Peon

Posts: 11
Joined: 01/10/2013

Originally posted by: stumped I had a similar issue after upgrading from a 4870 to my present card. I tried everything...it turned out that there were still remenants of my old 4870 software that wasn't uninstalled. I found the fix thru Microsoft. Here it is, give it a shot: http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=419

 

No such luck. After enabling hidden devices I filtered through every relevant section. Only things I found were two drivers in the "Other Drivers" catagory, "amdkmdag" and "Vgasave".

 

Took them both out, uninstalled the drivers with catalyst install manager, ran driver sweeper/fusion, rebooted and I'm still getting the same generic failure message.

 

I'm getting pretty desperate at this point, I'm on the phone with teir 2 customer service at AMD right now. Even if this gets resolved, I probably won't be going AMD for my graphics solutions in the future. I've been fighting trying to get the configuration program installed for three days. I've spent a lot more time doing this than actually playing the games I'd like to play.

 01/11/2013 06:39 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
goodplay
Cookie Monster

Posts: 427
Joined: 08/21/2011

Have you tried a full Catalyst Suite instal over the top(express)(no uninstal).



-------------------------

i5 3570k(@4.5)./ga-z77x-ud5h-wb./hyper T4./2 x 4gb vengeance 1600 c8./sapphire dualX 7970 3gb OC boost v2./1tb WD FAEX Black./lg bh10 blu-ray r.w../corsair hx850./antec df30./z506 spkrs./lg e2240v./win 8(8.1) pro x64 

 01/11/2013 06:44 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

Originally posted by: LHoT10820 Ran Driver Fusion/Driver Sweeper.

There's your problem. It's well-known to cause the exact same issue you describe. (Just search the forum, mostly the archive section.) Unfortunately the solution is not known. Someone should process monitor it and find out what it delets it shouldn't delete. Then it may be possible to restore it. Up until now the only 100% solution is an OS reinstall. People usually don't like this solution, and also fail to acknowledge that it was them who messed up the system with that horrible utility.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 01/11/2013 11:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LHoT10820
Peon

Posts: 11
Joined: 01/10/2013

Driver Sweeper was actually recommended to me today in both Teir 1 and Teir 2 when I called AMD.

Actually, I'm pretty sure I spoke with the same Marc that patrols these forums every now and again.

 

Originally posted by: goodplay Have you tried a full Catalyst Suite instal over the top(express)(no uninstal).

 

That's how I got into this mess in the first place.

 

EDIT: Also, this problem existed before I ran Driver Sweeper.

EDIT 2: Also Driver Sweeper lists everything that it's going to delete. Doesn't get all of whats listed unless you boot into safe mode, but just run it and you'll be able to see each .dll and each registry key that it gets rid of.



Edited: 01/11/2013 at 11:13 PM by LHoT10820
 01/12/2013 12:32 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7253
Joined: 11/13/2009

Driver sweeper backs up what it deletes. You can reinstall anytime.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 01/12/2013 01:05 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LHoT10820
Peon

Posts: 11
Joined: 01/10/2013

Originally posted by: stumped Driver sweeper backs up what it deletes. You can reinstall anytime.

Beyond late for that.

I stripped down my entire system of all .NET and C++ redistributables (Sans .NET 3.5 since Win7 requires that), stripped every mention of AMD Graphics and ATI in my system using Driver Sweeper, CCLeaner, and diving into the registry myself. Reinstalled each .NET framework one by one, and each C++ redistributal one by one.

 

No luck with getting past the error.

 

Last resort: Reformat, I'm running the Windows updates and installing the C++ Redistributable... I'll be trying catalyst in about 10 minutes. Wish me luck.

 01/12/2013 01:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LHoT10820
Peon

Posts: 11
Joined: 01/10/2013

Originally posted by: LHoT10820
Originally posted by: stumped Driver sweeper backs up what it deletes. You can reinstall anytime.

 

Beyond late for that.

 

I stripped down my entire system of all .NET and C++ redistributables (Sans .NET 3.5 since Win7 requires that), stripped every mention of AMD Graphics and ATI in my system using Driver Sweeper, CCLeaner, and diving into the registry myself. Reinstalled each .NET framework one by one, and each C++ redistributal one by one.

 

 

 

No luck with getting past the error.

 

 

 

Last resort: Reformat, I'm running the Windows updates and installing the C++ Redistributable... I'll be trying catalyst in about 10 minutes. Wish me luck.

 

 

And no dice. This is unbelievable.

Figured I'd leave this here for anyone else who inevitably runs into the same problem so they know what doesn't work...

 

An overview of everything that I have done (in good formatting) can be found here. http://pastebin.com/WnHHKiuU



Edited: 01/12/2013 at 12:41 PM by LHoT10820
 01/12/2013 06:14 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

Your post is quite TLDR and unreadable. Did the OS reinstall help or not?



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 01/12/2013 12:15 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LHoT10820
Peon

Posts: 11
Joined: 01/10/2013

Originally posted by: Eydee Your post is quite TLDR and unreadable. Did the OS reinstall help or not?

 

No it did not. Also the formatting for posts is ***** up, looked fine in a text editor.

 

EDIT: Just dumped it into a pastebin. Here's the link. http://pastebin.com/WnHHKiuU



Edited: 01/12/2013 at 12:42 PM by LHoT10820
 01/12/2013 12:52 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

May I ask how you obtained your copy of Windows?



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 01/12/2013 01:10 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LHoT10820
Peon

Posts: 11
Joined: 01/10/2013

Originally posted by: Eydee May I ask how you obtained your copy of Windows?

 

Through work a few years ago.

Statistics
85753 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.