Topic Title: Updating drivers not working
Topic Summary: Updating drivers does NOT update in the device manager
Created On: 02/14/2013 08:50 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/14/2013 08:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Bixxlow
Peon

Posts: 3
Joined: 02/12/2013

Hello, I have problem when trying to update my drivers for my graphic card.

It says:

Driver Date: 2012-04-25

Driver Version: 8.960.11.1000

When I try to update it says I have the lastest version. I have tried downloading it manuallt but for some reason it doesn't work.

Also, the games I play keep telling me that my driver is out of date, my FPS has suffered a lot since I bought this computer. On my old computer I had like 50~ fps and now I have 20~ and my old computer was 3 years old. My friend that works with computer tells me I should have about 80~ fps when playing WoW.

Any help is greatly appreciated.

I'm not great with specs so I posted some of my dxdiag.

Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601)

Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120830-0333)

Language: Swedish (Regional Setting: Swedish)

System Manufacturer: Hewlett-Packard

System Model: h8-1206eo

BIOS: Ver: CHG_713.rom vCHG7.13

Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz (4 CPUs), ~3.4GHz

Memory: 16384MB RAM

Available OS Memory: 16364MB RAM

Page File: 3023MB used, 29703MB available

Windows Dir: C:\Windows

DirectX Version: DirectX 11

User DPI Setting: Using System DPI

System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)

DWM DPI Scaling: Disabled

DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

Card name: AMD Radeon HD 7570

 

Another user told me to download the lastest catalyst package and so I did. It update a lot of stuff but my driver date is still at 2012-04-25. Tho I am not 100% sure I downloaded the correct one for my Graphic Card, the one I used is:

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx

The one at the top is the one I used. Is that the correct one? If not could someone please give me the link to it?

Thanks in advance,

Bixxlow.

 02/14/2013 09:23 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7094
Joined: 11/13/2009

Yes that is the right driver. You should try a clean install of the new driver suite. http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=444&threadid=162444&enterthread=y

Make sure you have the latest .netframework installed before you try and install the drivers http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=444&threadid=162109&enterthread=y



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 02/14/2013 10:21 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Bixxlow
Peon

Posts: 3
Joined: 02/12/2013

I did everything you told me, the driver got updated to said date. However, my ethernet cable connection stopped working and the driver was installed but my computer did not recognize it :s Had to reinstall everything again. No idea what I did wrong :/

 02/14/2013 11:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7094
Joined: 11/13/2009

Try going to Windows update.... those types of updates (network/ethernet)are not classified as 'critical' and won't be automatically installed.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

Statistics
84349 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.