Topic Title: Graphic card not being detected
Topic Summary: 5770
Created On: 02/24/2013 05:56 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/24/2013 05:56 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ired
Peon

Posts: 1
Joined: 02/24/2013

Heloo. Since migrating to windows 8 x64 i've experienced problems with driver instalation.

 

Graphics Card

- HD 5770 GV-R577UD-1GD (batmobile version)

- not overclocked

 

AMD Catalyst Driver Version, and Driver History

- lastest non-beta and beta version


Operating System

- Windows 8 64-bit, daily updated


Issue Details

- Video card is not detected (and not installed by CCC) since migrating to windows 8

http://imageshack.us/a/img526/3827/printscreenn.png

- This issue happens with all the catalyst releases since windows 8 was released

- AMD driver autodetect detects the video card but it's not sure about the windows version

http://imageshack.us/a/img833/4016/printscreen2s.png

 


Motherboard or System Make & Model

- Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 3.0)


Power Supply

- Thermaltake TR2-420 NP


Display Device(s) and Connection(s) Used

- Samsung SyncMaster 2243NW connected through DVI to VGA adapter


Applications and Games

- not aplicable


CPU Details

- AMD Phenom II x4 955 Black Edition not overclocked


Motherboard BIOS Version

- Award Bios version FF


System Memory Type & Amount

- Kingston HyperX KHX1600C8D3K2

- 2x2GB 


Additional Hardware

- SSD boot drive OCZ Agility 3 - 120G, Samsung Spinpoint F3 - 1T

- LG GH22NS70 optical drive

- TP-LINK TL-WN951N, PCI wireless card

- 1 case fan


Additional Details

- System is clean of viruses, spyware... I use ESET Smart Security ver 5

- If i let windows to automatically install drivers from Windows Update, it will install an AMD driver ver 9.2.0.0, dated 27.09.2012

 

 02/24/2013 02:18 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

Try the workaround install method. Google it, I don't remember details.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

Statistics
85324 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 5 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.