Topic Title: Radeon HD 5670 Detected as Radeon HD 4200
Topic Summary:
Created On: 02/24/2013 04:00 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/24/2013 04:00 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Edwin
Peon

Posts: 4
Joined: 02/24/2013

Hello,

 

I have re-installed Windows 7 Ultimate 64 Bits on my computer and now I wanted to install my video card with Catalyst Version 31.1 downloaded from: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx and it's detecting my Video-Card as Radeon HD 4200 instead of Radeon HD 5670, which means, I cannot install my video-card anymore...

I did it with the detector AND manually. (I selected 5xxx Series ofc.)

And with both, HD 4200 Series came out.

The other version (Version before 13.1) was just working fine, now it isn't anymore...

 

Computer Information (Please note that I have DDR3 as Memory):

 

Help?



Edited: 02/24/2013 at 07:01 PM by Edwin
 02/24/2013 05:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
abohamed
Grinding Levels

Posts: 101
Joined: 11/30/2012

strangest problem i have ever seen !!



-------------------------

Asus EAH 5770 CU core , Intel i7 3770 @ 3.90 GHz 8M Cache , GA P75-D3 , Corsair 8 GB DDR3 RAM , Cooler master extreme 500 W PSU , Win 8.1 64 bit enterprise

 02/24/2013 05:07 PM
User is online View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7075
Joined: 11/13/2009

Originally posted by: Edwin Hello,

 

I have re-installed Windows 7 Ultimate 64 Bits on my computer and now I wanted to install my video card with Catalyst Version 31.1 downloaded from: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx and it's detecting my Video-Card as Radeon HD 4200 instead of Radeon HD 5670, which means, I cannot install my video-card anymore...

The other version (Version before 13.1) was just working fine, now it isn't anymore...

Help?

Furnish information requested in "PLEASE READ BEFORE POSTING" http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=454&threadid=160419&enterthread=y



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 02/24/2013 05:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Edwin
Peon

Posts: 4
Joined: 02/24/2013

Woops, I'm reading too fast, edited


PS: I have now the old version again, and it is working again. But it would be nice to have newer versions.

 02/24/2013 06:39 PM
User is online View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7075
Joined: 11/13/2009

The 'detect and install' is for people that don't know what their graphics card is...if you know what it is, download it manually. Check the FAQ section of this forum for the new system requirements (netframework) and how to install new drivers.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 02/24/2013 06:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Edwin
Peon

Posts: 4
Joined: 02/24/2013

Well I did the dectector AND I did it manually. (I selected 5xxx Series)

And by both, Radeon HD 4200 Series came out :/

 02/24/2013 08:14 PM
User is online View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7075
Joined: 11/13/2009

Try these drivers with a clean install (look in FAQ for directions )   http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=444&threadid=162444&enterthread=y   

and netframework 4.5 installed   http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=444&threadid=162109&enterthread=y

drivers>   http://benchmark3d.com/amd-catalyst-13-1-whql

 



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 02/25/2013 10:51 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Edwin
Peon

Posts: 4
Joined: 02/24/2013

I just installed the version before 3.1 was available. I updated that version and now he is just detecting my video-card.

 

Anyway, thanks for the help!

Statistics
84311 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.