Topic Title: Windows 8 Auto-Installs Incorrect Driver
Topic Summary: Radeon 6xxx card is recognized, not my new 7850
Created On: 03/12/2013 02:15 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 03/12/2013 02:15 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
jverne
Peon

Posts: 1
Joined: 03/12/2013

I've been trying to play WoW with my Phenom 1055t and 7850 (non power saving) card, and noticed i've been getting really low FPS. I did a quick search if this performance should be correct, and it wasn't. I double checked my drivers and noticed that the drivers for the 6xxx series was installed. I uninstalled the drivers, installed the drivers for the 7xxx series, however it still displays as the 6xxx series.

When I uninstall the 6xxx driver, it doens't show up. I restart the computer, and everything seems fine, the resolution is really bad because there are no drivers installed. After a few seconds into loading, the screen goes black and goes to my 1920x1080 resolution, in which i'm assuming the drivers are auto-installed. I check the system settings, and the VIDEO card is displayed as 6800 series, not my 7850 that's in there.. I've also disabled the "auto install drivers" settings under system properties, still the same thing.

I have a new SSD in which I installed the same time as my 7850, so there are no traces of an old driver on this hard drive. HOWEVER, I have my OLD internal, which had the drivers for the old 6850 card I had still reading. Is it possible that windows 8 is reading the system information from the other internal? Why isn't my system detecting the 7850 hardware?

Thank You. 

C is my main SSD. F & G are partitions of another internal.

 

 03/12/2013 03:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7029
Joined: 11/13/2009

Did you go through the clean install method to remove all existing AMD software before trying to install the drivers? http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=444&threadid=162444&enterthread=y



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 03/14/2013 10:05 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4845
Joined: 12/27/2008

Could you post a GPU-Z screenshot of your card? Maybe you got scammed.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

Statistics
84121 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.