Topic Title: 5770 crashes with 13.1 drivers
Topic Summary:
Created On: 03/20/2013 04:35 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 03/20/2013 04:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hvymtl
Peon

Posts: 1
Joined: 03/20/2013

Fresh install of 13.1 Drivers = random pixel stripes on screen, then black screen and reboot. Then repeats.

Dropping back to 12.10 Drivers = good to go.

Graphics Card: HiS HD 5770 IceQ 5 Turbo 1GB (128 bit) GDDR5 PCIe - factory clock

AMD Catalyst Driver Version: 13.1 (FAIL) 12.10 (GOOD)

Operating System: Windows 7 64bit Home Premium

Issue Details: 13.1 driver boots, then random pixel lines on screen, black screen, then system reboots.  Does this within 1 minute of completing Windows boot.

Motherboard:  Gigabyte GA-MA78LMT-S2

Power Supply: Corsair CX600 (600 watt)

Discplay Device: ViewSonic VS10859(1680x1050, 32 bit color @75hz)

Applications and games: Occurs in Windows, cannot get to a game to test it in.

CPU: AMD Phenom II X4 840 - no overclock

Motherboard Bios Version: F14

System Memory: Crucial BLS4G3D1609ES2LX0 PC3-12800 DDR3 800mhz, 8gb

Additional Hardware: Seagate 1TB 7200rpm Sata 3 ST31000528AS, DVD burner.

Additional Details: Antivirus, antispyware, and adware checked for, not an issue.  Tested with 12.10 drivers: PCMark Vantage, Sisoftware Sandra, Furmark, and 3Dmark11 with NO issues.  Cannot keep the system up long enough with the 13.1 drivers to test.

 03/20/2013 08:07 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
QB the Slayer
Master Looter

Posts: 333
Joined: 11/27/2012

I have your exact same card and also use Win 7 x64 (Ultimate)...  There is really nothing "NEW" for our cards in 13.1.   I have no issues.  I would have to guess it is something in your HW chain.  Make sure your PCI-e power is firmly attached...  Also make sure you have the latest .NET installed

 

http://www.microsoft.com/net/download

 

QB



-------------------------

The MONSTER HTPC:

CPU: AMD FX-8350.||.Cooler: Corsair H80i
MB: Gigabyte 990FXA-UD7.||.RAM: 8 GB Mushkin Blackline DDR3 2000MHz (7-10-8-27-1T)
Case: CoolerMaster HAF 932.||.PSU: Corsair HX750
GPU:Asus R9 270X DirectCU II TOP.||.Audio: Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro w/ Logitech Z-5300e (5.1, 280W-RMS)
System Drive: 2xSamsung 840 Pro 128GB RAID0.||.Working Drive: 2xMushkin Chronos 60GB RAID0

Statistics
87466 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.