Topic Title: USB port cannot detect new thumdrive/ new joypad after install catalyst driver [problem SOLVED]
Topic Summary:
Created On: 05/15/2013 07:33 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 05/15/2013 07:33 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
shinchim0
Peon

Posts: 5
Joined: 05/15/2013

hi, my computer USB port cannot detect new thumdrive/ new joypad after install catalyst drtiver.

i googled the problem and get some result are cause by amd usb filter driver.

most of the AMD chipset user have the same problem.

can it be fix?

or any solution, thanks

my spec

-------------------

Motherboard: 890GXE

Graphic: HD 7950



Edited: 05/16/2013 at 06:57 PM by shinchim0
 05/15/2013 10:10 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Marc@AMD
Forum Moderator

Posts: 774
Joined: 07/30/2012

Kindly provide more detail in terms of the entire process you undertook. 

You have an AMD 800-series chipset, and you have an HD7950 video card, so you have two sets of drivers to potentially install.  What "Catalyst Driver" did you install?

Did you uninstall drivers first? If so, what did you uninstall and how did you do it?

;Marc



-------------------------

AMD Customer Care

The information presented in this document is for informational purposes only and may contain technical inaccuracies, omissions and typographical errors. Links to third party sites are for convenience only, and no endorsement is implied.

 05/16/2013 07:08 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
shinchim0
Peon

Posts: 5
Joined: 05/15/2013

HI~ Marc,

 

I use AMD Catalyst Un-install Utility to uninstall all the amd driver, install  890 Chipset driver form Biostar website. then install the latest Latest AMD Catalyst™ Drivers for Radeon™ HD 7000 Windows 7 64-bit Driver.

*also install deamoon tools lite version(with sptd 1.83) <---some google results say this will cause the USB port unable to work correctly....

so far the pervious connected usb device(keyboard, mouse, speaker,nokia phone cable, usb 3g) are works well, but cannot detect/ regonized any new connect USB device(thumb drive, joypad) after install the AMD driver acept the previous connected usb  (maybe cause from sptd 1.83)



i will try your suggestion 1st.....thanks

will get follow up soon...

 

___________________________

windows 7 ultimate 64bit

biostar TA890GXE motherboard,
PowerColor HD7950 PCS+



Edited: 05/16/2013 at 07:16 AM by shinchim0
 05/16/2013 07:26 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

Originally posted by: shinchim0 (with sptd 1.83) <---some google results say this will cause the USB port unable to work correctly....

Try removing it, I don't understand why you need it. The era of copy protection emulation has been over for many years.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 05/16/2013 10:58 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
shinchim0
Peon

Posts: 5
Joined: 05/15/2013

Problem Fix!!

it fix by just uninstall "vm ware workstation"

problem cause by sequense of software installation.
-----------------------------------------------------------------------

before problem---- I install windows-> amd chipset driver->  amd grahpic driver-> vmware workstation.(every thing works fine, USB as well)

reason cause problem---after I buy a new graphic card HD7950 [install amd latest graphic driver-->install deamon tool(stpd1.83 include)]......then some software conflict  with VMware workstation starting (USB new connect device cannot regonize)

 

Back to Solution Step.

now my USB port all works as normal again right after unistall "vm ware workstation"

then install try to install back the deamon tools(exclude stpd1.83), -->following by install back VMWARE workstation again, then the  conflict between software or driver will be ok.

the HIGHLIGHT POINT is alway make VW WARE workstation(if you have using ) as last install software after any driver update.

 

 

Statistics
88886 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 5 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.