Topic Title: PC Crashes After Installing Any Version Of Catalyst
Topic Summary: Display Problems
Created On: 07/02/2013 08:40 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 07/02/2013 08:40 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
sohailsky
Peon

Posts: 1
Joined: 07/02/2013

Everything was working great for almost 6 months but yesterday while my pc was idle suddenly some graphic display glitches came up and my keyboard and mouse froze up, so I had to do a hard reset by pressing the power button.

Everytime when windows login screen come up, I see some graphic display glitches like horizontal grey lines and soon after that system crashes and I have to do a hard reset.

If I boot in safe mode I can use the device manager to uninstall the AMD 7800 driver which replaces it with the stock "Standard VGA Graphics Adapter" drivers, then reboot in normal mode and everything works.

I only get the crashes if I Install Catalyst and let the system reboot.

I've already tried Fresh install of Windows 7, Driver Sweeper and re-installing different versions of catalyst like 12.11 and 13.4 but still same issue. I was using 12.11 beta for 6 months but never faced any problem.

Please help me out. Thanks!

---------------
My System:
---------------

1)ASUS p6x58d-e X58

2)Intel Core i7-950 Bloomfield 3.06GHz 4 x 256KB L2 Cache 8MB L3 Cache LGA 1366 130W Quad-Core Processor BX80601950

3)CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600 Desktop Memory Model CMZ8GX3M2A1600C9 (9 9 9 24, 1.5v)

4)CORSAIR Enthusiast Series CMPSU-850TX 850W ATX12V v2.2 / EPS12V v2.91 SLI Certified CrossFire Ready 80 PLUS

5)Cooler Master V8 (CPU COOLER)

6)HIS ATI HD 7850 2048MB - 256BIT - GDDR 5

 07/02/2013 09:37 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4878
Joined: 12/27/2008

The card is dead. RMA it.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

Statistics
84905 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.