Topic Title: No HDMI Audio Option
Topic Summary: I cannot select, nor install HDMI Audio drivers
Created On: 07/11/2013 07:41 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 07/11/2013 07:41 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
projectvrd
Peon

Posts: 18
Joined: 08/13/2010

I have Windows 8 and until a few days ago sound through my HD7970 to the HDTV via HDMI was fine, then the sound stopped working.

 

Now I have no AMD HDMI Audio option in my Sound Devices. I looked at Device Manager and it was only listed when I clicked "Show Hidden Devices", further more I followed usual protocol and unistalled the AMD HDMI Audio drivers.... bad move.

 

When I try to reinstall the drivers they do not appear in the CCC installer, no matter what CCC installer version I try. So the PC stopped recognising the existence of the AMD HDMI Audio capability and now it is as if AMD no longer provide any AMD HDMI Audio driver with their CCC installers. I am sure that is not the case and it is just linked to my issue. 

 

(PS. I have unistalled the CCC versions after trying to reinstall and my PC recognises the HDTV, I just cannot reinstall any AMD HDMI Audio drivers because they do no list when installing CCC in versions 13.1, 13.2, 13.3, 134 and 13.6b)

 

The only changes I made was switching from IDE to AHCI which shouldn't make a difference to the HD7970?

 

 

 

Anybody got any suggestions as to what is going on?



-------------------------

Processor: 17-930 @2.93GHz OC
Memory: 6x 2GB Corsair XMS3 @1600MHz
Mobo: GA-X58A-UD5 Rev 2.0
HDD1: Intel S-25 160GB
HDD2: Seagate Barracuder 7200RPM 1TB
Graphics: MSi HD 7970
Cooling: 8ft x 3ft x 2ft Mineral Oil Filled Aquarium with 165w Fridge/Pump Unit
Network: Netgear DGND3700 1Gbps
Vision: Sony Bravia KDL40-W5500
Audio: Sony STRDG910s 7.1 Amp Reciever

 07/31/2013 03:04 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
GamerFan120
Peon

Posts: 2
Joined: 07/31/2013

I'm also having trouble installing ATI HDMI drivers, they don't seem to install correctly when installing the Catalyst drivers package.

Please post back on how you got your ATI HDMI sound output working.

 

Statistics
84848 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.