Topic Title: Win8 A8 Richland CC installs then crashes on restart
Topic Summary:
Created On: 07/27/2013 12:55 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 07/27/2013 01:28 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Stack Smasher

Posts: 6080
Joined: 11/13/2009

Delete all the previous crap and do this:

Read the sticky "Read Before Posting".
http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=440&threadid=160417&enterthread=y

 

Please supply the following:
   ( Please don't paste dxdiag )

1. Processor (I5-xxxx, A10-xxxx, etc)
2. Graphics card (HD6970, HD4850, Mobility, etc)
3. OS (Win7, Win8, WinXP, 32 or 64bit, etc)
4. Catalyst version (13.2, 12.10, etc)
5. Power Supply..list make and model and wattage
6. RAM
7. Did your computer come with the OS (upgraded?)and Graphics card (previous card?)you have now?
8. Monitor resolution (native), connected by (DVI, HDMI, etc)


Post in the correct Forums:

LAPTOP  http://forums.amd.com/game/categories.cfm?catid=448&flcache=5710402&entercat=y

APU  http://forums.amd.com/game/categories.cfm?catid=483&entercat=y

CROSSFIRE   http://forums.amd.com/game/categories.cfm?catid=475&flcache=267952&entercat=y

Eyefinity  http://forums.amd.com/game/categories.cfm?catid=474&entercat=y

AMD 4000, 3000, 2000, 1000 series cards (and older)  http://forums.amd.com/game/categories.cfm?catid=449&flcache=6971413&entercat=y

 

 
 

 



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit *Gateway HD2401 24" 2ms 1920x1200  ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit  



* A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 07/28/2013 04:37 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
AMDRockSmith
Peon

Posts: 6
Joined: 07/27/2013

Attempting to reformat the post...
Richland A8 6600K APU
No graphics card
Win 8 64 bit OEM
Catalyst version 13.4, 13.6 beta 2- no previous version installed (new PC build using MS basic display driver)
Power Supply Cooler Master RS-430-ASAA 430W
Crucial Ballistic Tracer 8GB DDR3
HP ZR24W Monitor resolution 1920 x 1200 DVI-D

It's not over clocked or running close to melting point!

CC-13.4 and 13.6Beta2 will install and operate (at least the multi-monitor and Win bench mark; which is all I tried do). After restart, Windows immediately crashes (actually after about 10seconds). Tried to install in compatability mode as Win7 and XP(SP 3), on resart no change.

AMD_Catalyst_Win 8.1_Release_Preview-13.15.1 installs and is stable (restarts with out crashing) but this doesn't install an AMD display driver (not sure if it should or not).

After reading many post on this forum.I uninstalled AMD drivers then d/l and installed Driver Fusion (updated replacement of Driver Sweeper); this didn't help either. I use a restore point with all current updates for Windows each time I try to install.

Auto install driver app doesn't recognise my OS.

The installation log shows no errors or failures.

Any opinions would be appreciated

 07/28/2013 08:35 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
AMDRockSmith
Peon

Posts: 6
Joined: 07/27/2013

Touch wood and all that...

Updated Bios (thought it was already up to date). CC 13.6 beta 2 is, at this moment stable after rebooting.

Previously I tried installing the 8.1 preview file before installing 13.6; I didn't get any CC software options available other than CPU and power. I started again and just installed 13.6 and now have a full suite.

Is it worth installing the 8.1 preview after the 13.6 beta for any reason?

Statistics
80921 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.