Topic Title: .NET Framework Initialization Error
Topic Summary: .NET Framework Initialization Error
Created On: 08/21/2013 06:00 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 08/21/2013 06:00 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
cantrim
Peon

Posts: 1
Joined: 08/21/2013

I have imaged 2 new computers with Win 7 and update the drivers for Radeon HD 7570M provided by HP. After boot up and I log on I get a pop up saying MOM.exe - .NET Framework Initialization Error.  To run this application, you first must install the following version of the .NET Framework: v4.0. Contact your application publisher for instructions about obtaining the appropriate version of the .NET Framework. I guess I need to update .NET but have never heard of a video driver needing it right off the bat. Has anyone else seen this?



-------------------------
 08/21/2013 06:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
WMudrockJr
Overclocker

Posts: 705
Joined: 04/01/2013

It requires .netframe 4.5 be installed before putting the drivers in.



-------------------------

AMD A10-5800K, XFX 7850 Ultra OC Edition 975MHz, 16GB RAM, Win 8.1 Pro 64 bit, MSI 7778 motherboard, 500W PSU, HP P7-1235, CCC 13.12 WHQL

 08/21/2013 07:17 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Dungeon Master

Posts: 4277
Joined: 12/27/2008

Originally posted by: cantrim I have imaged 2 new computers with Win 7 and update the drivers for Radeon HD 7570M provided by HP. After boot up and I log on I get a pop up saying MOM.exe - .NET Framework Initialization Error.  To run this application, you first must install the following version of the .NET Framework: v4.0. Contact your application publisher for instructions about obtaining the appropriate version of the .NET Framework. I guess I need to update .NET but have never heard of a video driver needing it right off the bat. Has anyone else seen this?

 

The driver doesn't require anything, CCC (the config utility) does.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3250MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 850/1150MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 7 Pro x64

CPU: Pentium 4 Northwood S478 @ 3200MHz | RAM: 1,5GB DDR 400| MoBo: Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ | GPU: ASUS Radeon X1650 Pro 256MB | Display: Dimarson 19" CRT | PSU: Noname 400W | OS: changing twice every week...

Statistics
80980 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.