Topic Title: Color Management with two calibrated monitors
Topic Summary: how to install calibrated color profiles in a two monitor configuration
Created On: 09/09/2013 05:52 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 09/09/2013 05:52 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
henryrgold
Peon

Posts: 1
Joined: 09/09/2013

With AMD Radeon HD 7770, Dell Desktop XPS8500, Windows 7 PC,Catalyst Control Center Version 2012.0120.420.7502, Driver Packaging Version 8.932.5.3-120120a-132138C-Dell.  Main monitor Dell 2408, Secondary monitor Dell 1905.

I use Photoshop with a color managed workflow.  I wish to color calibrate each monitor using a Spyder 2 Colorimeter.  How do I configure Catalyst and/or Windows so that each monitor uses the unique calibrated driver that is created during the calibration process?

 09/11/2013 03:30 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4847
Joined: 12/27/2008

Right click on the desktop -> screen resolution -> advanced -> color management. There you can set color profiles.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 09/11/2013 09:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Marc@AMD
Forum Moderator

Posts: 774
Joined: 07/30/2012

Things to consider:

  • Does your video card support multiple LUT (look-up tables)?
  • Does your Datacolor Spyder2 device support more than just 1 display calibration?
  • You should leave it up to the software provided by Datacolor to apply the .ICM profile to each monitor.

In the past, the Radeon cards did not support more than 1 LUT.  Therefore, only 1 display could be calibrated.  I am looking to get confirmation on this.

My Spyder3 Express only supports the calibration of 1 monitor. 

I have a little system-tray icon that represents the little application that runs in the background.  As my OS boots and loads, I can see my monitor change from uncalibrated colours, and then as the .ICM profile is applied by the application it will change.

;Marc



-------------------------

AMD Customer Care

The information presented in this document is for informational purposes only and may contain technical inaccuracies, omissions and typographical errors. Links to third party sites are for convenience only, and no endorsement is implied.

Statistics
84305 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.