Topic Title: Catalyst 13.9 crash/reboot when installed Sapphire HD 7790 Dual-X O/C
Topic Summary:
Created On: 09/26/2013 05:04 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 09/26/2013 05:04 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
addman
Peon

Posts: 8
Joined: 09/26/2013

Hello!

Tried many times now to install the latest whql 13.9 catalyst drivers but every time it's the same result, when graphics drivers are installing the screen goes black for a while and then the computer reboots. I've tried the amd driver removal tool (official one) and installing in windows safe mode but nothing works. I always end up reverting to the hd 7790 performance drivers which works perfectly fine.

My specs are as follows:


AMD FX-6300
8GB CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 RAM
SAPPHIRE HD 7790 DUAL-X O/C 1GB DDR5
120GB Kingston V300 SSD
WIN7 X64
XFX Core 450W PSU 80+ bronze (34 amps on 12v rail)

 

 09/26/2013 05:13 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
addman
Peon

Posts: 8
Joined: 09/26/2013

I think I solved it you guys! Tried the "amd driver removal utility" and did a reboot and then installed 13.9 drivers and it didn't crash/reboot! Seems to be working. You can find the utility here. Hope it helps!

 09/26/2013 02:34 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
KaziQTR
Peon

Posts: 14
Joined: 09/26/2013

Honestly that's what I was going to try. But then I said it probably wouldn't work. I was wrong. I should have known by noticing that windows kept it's high resolution even after uninstalling drivers via catalyst. Really thought about using it just was too lazy to do so . KaziQ
Statistics
86369 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.