Topic Title: HMDI output once recognized, now not showing up as detected display
Topic Summary: HMDI output once recognized, now not showing up as detected display
Created On: 10/19/2013 08:06 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/19/2013 08:06 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
malignifier
Peon

Posts: 2
Joined: 10/19/2013

Hi! Please help. Here is my issue in bullet points:

-Running my PC with a Radeon HD 7700 on Windows 8, main display is monitor in DVI port, secondary display is HDMI running to my LG TV for playing videos (only enabled some of the time in CCC under "Desktop Management>Creating and Arranging Desktops")

-Normally, I enable the 2nd desktop (my TV) through the HDMI output of my video card easily. However, about a week ago I ran into an issue: while CCC detected the display, it only recognized it as a monitor in 640x480 resolution.

-I tried several things to fix the display issue, but was finally successful by changing the HDMI cable connected to the TV side to the second HDMI port on the back of the TV (that is, going from HDMI 1 to HDMI 2). This fixed the issue immediately.

-Good till yesterday. Now the HDMI 2 is no longer detected as a valid display. HDMI 1 (the original connected port) is still detectable, but it's still having the 640x480 max resolution issue (and no audio output as well).

-HDMI 3 on the TV currently works, but that is the final HDMI port on the TV, and I don't want to continue moving the cable without resolving the issue. I have tested the TV HDMI 1 and HDMI 2 ports with other hardware, and they seem to be working without fault with a DVD player or Media box, so I doubt the issue is surrounding my TV.

 

Please help me make sense of this! I'm really worried that I won't be able to use my desktop on my TV any more and I can't for the life of me understand why.

 10/26/2013 01:29 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
malignifier
Peon

Posts: 2
Joined: 10/19/2013

bump

Statistics
86663 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 8 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.