Topic Title: Catalyst 13.11 beta 7 crashes sequentally 2 time a day then works fine without crashes
Topic Summary: Catalyst 13.11 beta 7 crashes sequentally 2 time a day then works fine without crashes
Created On: 10/29/2013 06:49 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
<< 1 2 Previous Last unread
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/01/2013 04:59 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4861
Joined: 12/27/2008

Originally posted by: orangenod18 I have the same issue with the Beta 6-8 drivers. I have the same GPU Sapphire 7790 1GB Dual-X.

 

The 13.9 and 13.11 before beta 6 has no errors. So i can confirm that its a driver issue?

 

The only reason i installed the Beta 6-8 is for Arkham Origins optimization but everytime i play a game(Batman Origins, DOTA 2 & NBA 2k14) for like 15-20 minutes the "Display driver stopped responding and has recovered" keeps popping up and makes the game sluggish to 20 FPS, re-launching the game don't fix and only a system restart only fixes it.

 

I'm now going back to 13.9

 

You contradict yourself. You say you have the same issue, then describe a TDR, while the OP has a BSOD.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 11/01/2013 05:45 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
gruia
Nerfed

Posts: 68
Joined: 10/31/2013

I think I'm gonna rma it and go for Nvidia

 

stop the presses. After a bios reset .. it appeaaaars to be working fine..

wow.. hope I dont jinx it.

I mean, I've had problems with AB, once started the memory clock was stuck at 300. but after restart .. it seems to be ok, with and w/o AB

 



Edited: 11/01/2013 at 06:17 AM by gruia
 11/02/2013 07:35 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Wonkerz
Peon

Posts: 3
Joined: 11/02/2013

There is definitely a problem since Beta6!

I have a VTX3D HD 7790 and the sometimes the computer freezes/restarts or the driver crashes. 

After the driver has crashed, it runs only at PCI x1 instead of x16. After a reboot it runs at x16 again....

I guess it has do to with the GPU Load, because I noticed that the sound starts to crackle when the fps are going down for a short time...

But with Firefox and Flash and scrolling the website it freezed/crashed, too.

With 13.9 everything is fine!

I've also checked my BIOS and made a fresh install of my system....

 

 

 

 11/02/2013 12:41 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
noplan
Peon

Posts: 4
Joined: 11/02/2013

Originally posted by: Wonkerz There is definitely a problem since Beta6!

 

I have a VTX3D HD 7790 and the sometimes the computer freezes/restarts or the driver crashes. 

I have the same card (VTX3D Radeon HD 7790 X-Edition) and the same problems.

It was fine with Catalyst 13.9, but since Battlefield 4 crashes on map change with 13.9 I have to use the 13.11 beta v8.

Beta 13.11 v8 however crashes even on desktop (Display driver AMD has stopped responding and has recovered).

I already tried to underclock the GPU and the memory and changed the system-ram (tried different combinations and slots) without success. After a crash, the gpu memory clock is stuck to 150 Mhz.

 12/03/2013 12:00 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
xpsg
Peon

Posts: 3
Joined: 11/04/2013

Same problem I try to install 13.11 v9

in about 50% pc crash and reboot and have to go back to a restore point fot the windows to work again

 12/05/2013 10:48 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Wonkerz
Peon

Posts: 3
Joined: 11/02/2013

Problem still exists... Same problems with Beta V9.5....

Already send 3 bug reports to AMD nothing happend......

This sucks like hell next time i'll buy Nvidia....

 12/23/2013 01:10 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Wonkerz
Peon

Posts: 3
Joined: 11/02/2013

Just for info 13.12 final works great for me!

Statistics
84731 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.