Topic Title: GPU usage and fan speed problems
Topic Summary: I updated my video card drivers, now my card is acting up
Created On: 11/07/2013 03:53 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/07/2013 03:53 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
adam86306
Peon

Posts: 1
Joined: 11/07/2013

I just started to notice increased fan usage about a month ago, but it was just right after it booted to the desktop and then went back to normal. But now my gpu fan is consistantly at 50%+ and is pretty noisy. Temp is at 70C which is higher than it used to be. 

My specs:

AMD Phenom ii x4 965 black edition

AMD Radeon 6870 black edition 1gb

ASRock 970 Extreme4

8gb ram

 

Edit: Also to clarify, I'm using catalyst version 13.9, driver packaging version 13.152.1.8-131008a-163824C-ATI

 11/07/2013 07:01 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

Your card collected enough dust to start crying. Open up the computer case, remove the video card, clean its cooler, apply new thermal paste, than put it back. Your temps and fan speeds will magically be fixed.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

Statistics
88814 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.