Topic Title: Catalyst installing wrong drivers
Topic Summary:
Created On: 12/07/2013 09:03 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/07/2013 09:03 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Michael Campa
Peon

Posts: 2
Joined: 12/07/2013

Installing Catalyst left to its own devices will install "AMD HDMI Output (AMD High Definition Audio Device)" the problem with this is if left as the default (or one of 2 defaults) there will be no sound whatsoever in Windows sounds or any media player. I must go to my original "Speakers High Definition Audi Device" in order to hear sounds again. This tells me that Catalyst is installing the wrong drivers OR installing drivers where there shouldn't be any. or something is happening that I am not aware of. If anyone can shed light on this I would apprciate it--since this would mean that whatever drivers I am using are as old as my computer since AMD is installing the ''wrong'' ones. Thank you

 12/07/2013 10:10 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12449
Joined: 04/17/2008

Which is why if you don't use the card's sound processor, you don't install those drivers and you leave it disabled in device manager.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 12/08/2013 04:59 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

You may as well not use HDMI but DVI and your sound problems will disappear immediately.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

Statistics
85287 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.