Topic Title: A definitive answer on when Vsync will be fixed for crossfire R9
Topic Summary:
Created On: 12/25/2013 02:24 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/25/2013 02:24 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
blackplague815
Peon

Posts: 5
Joined: 12/25/2013

Just as the title states, I would like to know when vsync is going to work on my 2 R9 290's I just put all this money down on. without it screen tearing is bad.

 12/25/2013 12:54 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Dungeon Master

Posts: 4282
Joined: 12/27/2008

What's wrong with it?



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3250MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 850/1150MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 7 Pro x64

CPU: Pentium 4 Northwood S478 @ 3200MHz | RAM: 1,5GB DDR 400| MoBo: Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ | GPU: ASUS Radeon X1650 Pro 256MB | Display: Dimarson 19" CRT | PSU: Noname 400W | OS: changing twice every week...

 12/25/2013 01:12 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
blackplague815
Peon

Posts: 5
Joined: 12/25/2013

Originally posted by: Eydee What's wrong with it?

 

 

Running BF4, Crysis3, Arma 3, etc in crossfire with R9 290 or 290X with vsync causes stutter, audio distortion, and ultra low fps,. Now this does not happen with single card configs or with crossfire off, so it is limited somehow to crossfire, They know what Im talking about, because it is being talked about in every major computer forum on the net.

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=383263

 

http://hardforum.com/showthread.php?p=1040367449

 

http://www.overclock.net/t/1450177/sapphire-290x-crossfire-stuttering-like-crazy-especially-with-vsync/10

 

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?p=25366027

 

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=475&threadid=169761

 

 

http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065221903729970/

 

 

http://hardforum.com/showthread.php?t=1796311&page=2

 

 

I would just like an idea of when it will finally be fixed. I figured with all the complaints that they would have fixed it with the WHQL drivers that just came out. But forum surfing, scouring, and testing reveals that it isnt. 



Edited: 12/26/2013 at 11:39 AM by blackplague815
 01/10/2014 02:02 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
asleep75
Peon

Posts: 6
Joined: 12/26/2013

You're not alone.  Exact same issue here.  Just responding for support.

With V-Sync, the sound annoys the crap out of me.  Without it, the graphics annoy the crap out of me.

I've tried EVERYTHING I can and wasted hours doing so.

Frustrated.

 01/10/2014 06:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Dungeon Master

Posts: 4282
Joined: 12/27/2008

Originally posted by: asleep75

You're not alone.  Exact same issue here.  Just responding for support. With V-Sync, the sound annoys the crap out of me.  Without it, the graphics annoy the crap out of me.

 

I've tried EVERYTHING I can and wasted hours doing so.

 

Frustrated.

 

Did it take hours to click the contact AMD link on the bottom of the page? Man, you are slow!



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3250MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 850/1150MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 7 Pro x64

CPU: Pentium 4 Northwood S478 @ 3200MHz | RAM: 1,5GB DDR 400| MoBo: Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ | GPU: ASUS Radeon X1650 Pro 256MB | Display: Dimarson 19" CRT | PSU: Noname 400W | OS: changing twice every week...

 01/10/2014 11:22 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
asleep75
Peon

Posts: 6
Joined: 12/26/2013

 

Did it take hours to click the contact AMD link on the bottom of the page? Man, you are slow!

 

Why yes I did.  After I tried everything I could possibly think of.  No need to be a smart ass.

 01/10/2014 11:39 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
Nanotechnology Guru

Posts: 11582
Joined: 04/17/2008

You could always up the detail levels enough so you get just over or under 60FPS so you won't have to use Vsync. 24x Edge Detect CFAA should do the trick.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 03/22/2014 12:08 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DeadlyDNA
Peon

Posts: 2
Joined: 03/21/2014

I thought since this is currently the top link on a google search i would post here.

Eydee, This is a forum in which people seek help and offer help to others with our AMD products. Giving people a hard time and not contributing to the thread is counter productive.

 

asleep75, The new beta drivers 14.3 are supposed to corrected this now.

see this post

Statistics
81006 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.