Topic Title: Radeon 6850 HD - video conversion problem - no gpu acceleration
Topic Summary:
Created On: 01/11/2014 10:36 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/11/2014 10:36 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
mansonik
Peon

Posts: 1
Joined: 01/11/2014

Hi,

I have problem with GPU acceleration in h264 video transcoding since i'v changed my Radeon 4870 to Radeon 6850. 

In older deivers there was Ati video converter build in drivers and gpu acceleration was working fine. 

Since there is no such thing i can't make it work.

I've tried many programs such as:

Xilisoft Video Converter - when i'm starting video conversion "Amd app" butting is turning from red to black and no accelerration. gpu usage 0%, gpu clock is idle at 100 MHz.

As Video Converter - i'v tried many variations of settings, no acceleration. GPU usage sometimes gets to 5-10%. But no help with conversion speed.

Adobe Premiere - no support for Radeon 6800 series. 

What is up with your drivers? There is no information anywhere how to make it work. Only beatiful presentations how great it works. How Ati stream and avivo technology rules and how great it is. 

I really don't like nvidia cards but many of my friends doesn't have any problem with their products, everything is working as it should be. Make it work!

 

Ps. i have latest drivers. And fresh windows installed. 

 01/11/2014 12:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

It's not my drivers. No need to go personal....

The video converter in CCC has been discontinued when windows 8 was released, thanks to it not supporting the feature.

Other programs are managed by their respective authors, so contact them if you need help. As far as I saw not many bother to support opencl. Some say they do but barely use it.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

Statistics
85370 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 5 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.