Topic Title: 14.1 Uninstalled Display Drivers?
Topic Summary:
Created On: 02/03/2014 12:26 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/03/2014 12:26 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hyphnx
Peon

Posts: 2
Joined: 02/03/2014

I am currently running Crossfire 290x and downloaded the 14.1 beta in hopes of taking advantage of Mantle. 14.1 installed over 13.12 just fine. Mantle was able to be selected from the option menu in Battlefield 4, upon learning I was supposed to uninstall 13.12 then fresh install 14.1, I did so.

Now my problem started. The display drivers will not install, I've uninstalled in safe mode and used driver sweeper and tried to start over but same problem... Am I out of display drivers until they release a more stable release?

 02/03/2014 03:17 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4847
Joined: 12/27/2008

Originally posted by: Hyphnx upon learning I was supposed to uninstall 13.12 then fresh install 14.1, I did so.

Where did you get that? It's clearly stated on the 14.1 page that you MUST install on top of the previous version.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 02/03/2014 04:14 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hyphnx
Peon

Posts: 2
Joined: 02/03/2014

"Current driver MUST be uninstalled before updating to AMD Catalyst™ 14.1 Beta driver. For detailed instructions on how to correctly uninstall or install the AMD Catalyst Software Suite, please refer to the following support resources:"

 

 

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx

 02/04/2014 02:23 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
UcouldBrong
Overclocker

Posts: 797
Joined: 01/05/2013

Huh...!  Seems YOU were the one having a lapse in performance or computer expertise with YOUR rig, not Eydee! 

WarSpasimXD...we are * ALL * waiting for you to proffer a positive posting on this forum.



-------------------------

 


 


Non-noob components.

 02/04/2014 03:01 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4847
Joined: 12/27/2008

Originally posted by: UcouldBrong WarSpasimXD...we are * ALL * waiting for you to proffer a positive posting on this forum.

 

Just use the report feature and move on. He'll be banned in no time.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 02/04/2014 07:49 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
aybeeray
Peon

Posts: 3
Joined: 02/03/2014

So where are these intructions that clearly state to install 14.1 over the previous driver?  Before being condescending, you should probably check to see if you are actually right.
 02/04/2014 08:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4847
Joined: 12/27/2008

They changed it. Now it states the opposite. Interesting.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 02/04/2014 10:12 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Earnhardt
Case Modder

Posts: 869
Joined: 09/11/2008

I Downloaded them within a half hour of release and they always stated this:

Installing The AMD Catalyst Software Driver

Current driver MUST be uninstalled before updating to AMD Catalyst™ 14.1 Beta driver. For detailed instructions on how to correctly uninstall or install the AMD Catalyst Software Suite, please refer to the following support resources:



-------------------------

AMD Phenom II 1100t @4.0Ghz /Asus sabertooth 990fx/2x Gigabyte 3G 7950's in crossfire/500G samsung 840 ssd/16G G-Skill Ripjaw 1600/2-samsung 24" monitors 1920X1200/Corsair AX1200W psu/W7 pro 64,G19 keyboard,Roccat kone pure mouse,Cooler master HAF932,Corsair H100i water cooler,Zalman ram cooler.Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Logitech Z5500 speakers,Roccat Kave 5.1 headset.

 02/04/2014 06:58 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
WarGasimXD
Peon

Posts: 21
Joined: 07/20/2013

I found my problem, my 14.1 runs fine, so suck it Still got my 780ti on the way though

Statistics
84277 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.