Topic Title: AMD HD Audio conflicting with USB Headset
Topic Summary: Gives me striped screen crash.
Created On: 03/09/2014 04:46 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 03/09/2014 04:46 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DemonDan
Peon

Posts: 3
Joined: 03/09/2014

Hi, i've recently upgraded my graphics to an R9 270x DCII and i'd been getting these crashes in game at random intervals. it took me a while to find out it was conflicting with my Logitech G35 headset which i use as my main audio device. i'm using Windows 8.1 and even after disabling automatic driver downloads it keeps installing them right away. i dont know what to do at the moment.

GPU-Z Screen shot just incase:

http://gpuz.techpowerup.com/14/03/09/32k.png

Any Help Aprreaciated, Thanks, Daniel



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 9800 @ 3750MHz | RAM: Corsair 2x2GB DDR3 1600MHz| MoBo: ASUS RoG Crosshair V Formula-Z(BIOS Ver. 1901) | GPU: ASUS R9 270X 2Gb (DCUII) @ 1120/1400MHz  | Display: Dell ST2320L 23" LED Backlit | PSU: Green 780 Watt 90 Plus Certified | OS: Microsoft Windows 8.1 Pro x64

 03/09/2014 04:49 AM
User is online View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4847
Joined: 12/27/2008

What crashes do you have? Program crash? BSOD? What are the error details and codes?

What drivers are your devices using? Which one is always overwrited by windows?

No mind readers here, I suggest reading the thread on the top of the list called "read before posting".



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 03/09/2014 04:55 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DemonDan
Peon

Posts: 3
Joined: 03/09/2014

the summary specifies the type of error i get. just a simple striped screen with looping sound. and the only way to get out of it is restrating the pc. Only has happened in-game. and it takes anywhere between 1min and 1h to crash.

i'm using 14.2 beta drivers but i'ce tried every driver from 13.11.

in my device manage it shows the device as "High Defenition Audio" but i know its the HDMI audio driver.

the driver that windows installs is: 6.3.9600.16384 which i think is a generic HD audio driver from microsoft



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 9800 @ 3750MHz | RAM: Corsair 2x2GB DDR3 1600MHz| MoBo: ASUS RoG Crosshair V Formula-Z(BIOS Ver. 1901) | GPU: ASUS R9 270X 2Gb (DCUII) @ 1120/1400MHz  | Display: Dell ST2320L 23" LED Backlit | PSU: Green 780 Watt 90 Plus Certified | OS: Microsoft Windows 8.1 Pro x64



Edited: 03/09/2014 at 05:08 AM by DemonDan
 03/10/2014 02:11 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DemonDan
Peon

Posts: 3
Joined: 03/09/2014

I've set Windows to NOT automatically install drivers but it still installs everything



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 9800 @ 3750MHz | RAM: Corsair 2x2GB DDR3 1600MHz| MoBo: ASUS RoG Crosshair V Formula-Z(BIOS Ver. 1901) | GPU: ASUS R9 270X 2Gb (DCUII) @ 1120/1400MHz  | Display: Dell ST2320L 23" LED Backlit | PSU: Green 780 Watt 90 Plus Certified | OS: Microsoft Windows 8.1 Pro x64

Statistics
84294 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.