Topic Title: Windows 7 freezes on startup because drivers
Topic Summary:
Created On: 04/24/2014 12:45 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/24/2014 12:45 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Valbuena72
Peon

Posts: 2
Joined: 04/24/2014

Hi guys,

So I wanted to install the 14.4 drivers , I succeeded. I restart the PC and lock the windows logo " Start windows ."

In safe mode , it was blocking the boot file Classpnp.sys

 

I managed to start windows by booting last known configuration.

Unfortunately the problems below:

Photoshop crash regularly and he told me that I had a card of at least 512MB as it is a 7950 3GB and I have no problem with photoshop and functioned very well before .

 

Then I format to solve this problem , I thought this is probably due to a conflict ... after formatting, I installed 14.4 and bingo = > Same problem

Worse, by last known configuration ... it's not working again .

My pc was blocked !

- Can not start in normal mode

- Can not start in safe mode

- Unable to repair windows

- Start without the graphics card ( chipset) and the same problem !

 

So, I reformat and reinstall windows 7 64bit and install drivers 13.12

And no worries

 

Thank's

 04/25/2014 01:51 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
UcouldBrong
Overclocker

Posts: 797
Joined: 01/05/2013

Most likely a Windows Update problem. 



-------------------------

 


 


Non-noob components.

 04/25/2014 05:18 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
mitchellvii
Peon

Posts: 6
Joined: 04/25/2014

Same problem here.  Gets to Windows Logo on boot and locks up.  No idea why?

 04/25/2014 06:31 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
chuhung
Peon

Posts: 2
Joined: 04/25/2014

 04/25/2014 10:56 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bernard18
Peon

Posts: 2
Joined: 04/25/2014

ditto finaly gave up backup needs 200+ gb norton upgrade. my fault on backup...but 14 whatever will not install

 

 04/25/2014 11:13 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
UcouldBrong
Overclocker

Posts: 797
Joined: 01/05/2013

AHCI drivers are already in the download.



-------------------------

 


 


Non-noob components.

 04/25/2014 11:14 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
UcouldBrong
Overclocker

Posts: 797
Joined: 01/05/2013

Originally posted by: bernard18 ditto finaly gave up backup needs 200+ gb norton upgrade. my fault on backup...but 14 whatever will not install

 

 

 

Try...try...again.



-------------------------

 


 


Non-noob components.

 04/26/2014 07:56 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Valbuena72
Peon

Posts: 2
Joined: 04/24/2014

OK guys, 

I found the problem is solved: 

The problem was AHCI / IDE as it was said: 

What I do is the topic that has been given. 

. Against me by the Inf file, I took it from here: 

http://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows 

and I put AHCI in the bios and windows has run

 04/26/2014 01:46 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
mitchellvii
Peon

Posts: 6
Joined: 04/25/2014

Simple solution here:

 

1) Use AMD utility to clean old drivers.

2) Run custom install of 14.4 and uncheck "AHCI Drivers".

3) Reboot into 14.4 no problem.

 04/30/2014 08:46 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bernard18
Peon

Posts: 2
Joined: 04/25/2014

worked for me thank you

Statistics
84332 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.