Topic Title: A serious problem, it has been repaired?
Topic Summary: AMD please investigate the problem
Created On: 09/01/2014 06:33 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 09/01/2014 06:33 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
FiceK
Peon

Posts: 5
Joined: 08/13/2014

Hello,

At the outset, I would like to write that I am using google translator, sorry for the mistakes

The problem is serious, and I hope that it will address this problem

The problem occurs in Battlefield 4 Mantle, I will not elaborate throw link to the video that shows a serious problem - https://www.youtube.com/watch?v=V_qS5RpdDx0
Here the issue is that R9 290 R9 on my 280x


3 of my friends have the same graphics card and the same problem as me, I would add that every other game works without a problem, so unlikely that the card was damaged, and a lot of people have this problem, but some in the R9 280 / X290 / x work which is very strange

I did everything, system update, directx, etc. nothing worked, ending with a zero format to improve

I decided to find a solution to the issue itself, I ran the program Catalyst Control Center-Performance-AMD OverDrive and zmiejszy?em clocking my GPU From 1100 to 1000 I wrote the changes and what happened? Mantle that work, no suspension, 3 of my friends did the same as me and the same reaction to running game

What is the culprit of this problem? The funny thing is that I lowered the graphics performance to work mantle, with other games no problems only with Mantle in Battlefield 4

I am counting on that problem will be solved as soon as possible and will take care of this problem

I tested the drivers 14.7 RC3 no improvement relative to 14.4

MY PC

Processor - i5 4590
HDD 1 TB
SSD 128 GB
Motherboard - Asrock B85 PRO4
Graphics Card - Gigabyte r9 280x rev 2.0
Power supply 650 vat, branded
Ram - Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz

 09/01/2014 09:06 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DejaWu
Peon

Posts: 1
Joined: 09/01/2014

I too have to apologize for my English in advance.

In my rig I use a Sapphire Radeon HD7990 and I have the exact same issue!

In short - This problem started aprox 4 months ago. I too have tried the problemsolving mentioned above, all but tempering with memory clockspeeds or voltages. BF4 with mantle is not working at all. I managed to switch over to DX11 in game and it works much better, tho it crashes sometimes too. All other games runs smootly. 

Driver versions I've tried: - 13.9, 14.4, 14.6 and 14.7 Beta. No improvement.

I just bought all componets beside the graphicscard new and the problem have followed me from my last pc - running Windows 7, to my new rig running Windows 8.1.

I hope to see improvements soon AMD!

My PC

Processor - i7 4790k

HDD - Samsung Evo 840 250 GB

Motherboard: ASRock Extreme 4 Z97

Grapichs Card: Sapphire Radeon Hd7990

PSU: Corsair RM 750W

Ram: Corsair Vengance 16 GB (2x8GB) DDR3 Dual Channel 1833mHz

 09/01/2014 01:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
FiceK
Peon

Posts: 5
Joined: 08/13/2014

Yesterday I played 4 maps without suspension, today I played and the suspended

However, the timing of Decreased gpu does not work

AMD is counting on that soon will address this problem

 09/01/2014 01:28 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7250
Joined: 11/13/2009

You must use the issue report form to notify AMD that you are having issues.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 09/01/2014 01:52 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
FiceK
Peon

Posts: 5
Joined: 08/13/2014

@stumped

I have used this form - whether good http://emailcustomercare.amd.com/ ?

Statistics
85454 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.