Topic Title: BF3 Catalyst 11.10 + Samsung Syncmaster Ex2220
Topic Summary:
Created On: 11/05/2011 03:57 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/05/2011 03:57 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TSVStriFe
n00b

Posts: 2
Joined: 11/05/2011

So I just installed the 11.10 drivers and apparently again I have the issue of my monitor not being in optimal mode, while the settings are 1920*1080 @ 60Hz. I had this issue with other new games with the preview drivers and I was hoping this was solved. I didn't had this issue with 11.9.

My monitor is the Samsung Syncmaster EX2220 and I am using the latest drivers. Anyone know a solution for this issue? Besides going back to 11.9

Thanks in advance

 11/06/2011 08:54 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hardwood
Dungeon Master

Posts: 4104
Joined: 01/27/2008

Plan B would be dump the Syncmaster. My 2233 gives similar issues and now it's relegated to extended/eyefinity support monitor.

-------------------------

#1: FX-6350, Antec Kuhler 920, MSI 970 Gaming, Asus 5870/V2, ASUS Xonar D2X, GSkill (F3-14900cl9d-8gbxl), Antec Truepower New 750, Arc Midi, Win8.1pro x64
#2: MSI A88X-G45, AMD A10-7850K, IGP, Antec900 case, AMD 2x4GB 2133 (R938G2130UK), Antec 750 True, 128GB Sandisk SSD, WD Black 1TB, Win8.1pro x64
#3: Athlon 64 X2 4200+, AGP 1950pro, Audigy 2, Asus A8V-D, 2gig ram, Enermax 465P. Now on Win8.1pro cat 10.2

 11/10/2011 12:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pointshot
n00b

Posts: 1
Joined: 11/10/2011

Hi,

i have the same problem... i used the 6870 whit two Samsung Syncmaster P2270HD...

if i used the 11.9 driver for BF3 can i play whit 1920x1080 @ 60Hz

if i used the 11.10 driver so started BF3 not in fullscreen and i have a distorted picture... in the game i change to Fullscreen and it is working for one Round... is the Round end and the server is changing the map coming the message:

inappropriate mode

appropriate mode is 1920x1080 @ 60Hz

 

if i press the Windowskey/windowsbutton (on the keyboard) so i have minimized the window if i click in the minimized window i have again a distorted picture and if i change to Fullscreen its work again for one round...

 

who can help me ?

 

p.s. sry for my english (i from germany)

 11/10/2011 01:33 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TSVStriFe
n00b

Posts: 2
Joined: 11/05/2011

I won't abandon my Samsung ever. I like this brand and imo it is the best!!! 11.9 works just fine, but it's something with 11.10. Not only BF3 does this though, Rage and any other game does exactly the same thing.

 11/14/2011 08:23 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
jimmypop
n00b

Posts: 4
Joined: 11/14/2011

I have exactly the same problem !!

Samsung 2333. And it's not just BF3.

I'm running the 11.9 now and it works.

AMD: PLEASE FIX THIS ASAP

 11/14/2011 08:54 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hardwood
Dungeon Master

Posts: 4104
Joined: 01/27/2008

There's another thread about more samsung issues like yours. The fellows are finding enabling GPU scaling is helping. It's a new thread and should be easy to find on here. Just search for that optimal mode error.

-------------------------

#1: FX-6350, Antec Kuhler 920, MSI 970 Gaming, Asus 5870/V2, ASUS Xonar D2X, GSkill (F3-14900cl9d-8gbxl), Antec Truepower New 750, Arc Midi, Win8.1pro x64
#2: MSI A88X-G45, AMD A10-7850K, IGP, Antec900 case, AMD 2x4GB 2133 (R938G2130UK), Antec 750 True, 128GB Sandisk SSD, WD Black 1TB, Win8.1pro x64
#3: Athlon 64 X2 4200+, AGP 1950pro, Audigy 2, Asus A8V-D, 2gig ram, Enermax 465P. Now on Win8.1pro cat 10.2

 11/15/2011 09:28 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
sisnow
Member

Posts: 57
Joined: 11/21/2008

the solution can be found in this thread

[url]http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=279&threadid=156098&enterthread=y[/url]

 11/16/2011 06:48 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
jimmypop
n00b

Posts: 4
Joined: 11/14/2011

gpu scaling works for me in some games (BF3) For driver it does not help.

max refresh rate of 240 ????

Ati fix this please, 10.10 wor bad and now 10.11

 11/21/2011 01:12 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TkOut
Member

Posts: 48
Joined: 11/21/2008

I have the same issue as well, and I'm currently running 11.11s w/11.11 CAP2. 

AMD Driver Panel sees my monitors support 240hz, but windows reports the max as 60hz.

If I let BF3 set the settings automatically it claims the display is at 100hz but it's displaying so it has to be running at 60hz. As soon as I adjust anything it actually goes to 100hz and I get the "This monitor needs to run at 1920x1080 @ 60hz" message.

I can play the game in windowed mode, but then i only use one of my two 6970s! Now that's now fun...

Please release a fix!

 

Just to let you know I have a SyncMaster 2494.



-------------------------
AMD X6 1090T : MSI 890FXA-GD70 : 2 x MSI HD6970 2gb : Corsair AX1200 : 8gb Corsair XMS3 (4x2gb) : Windows 7 Ultimate SP1 64bit

Edited: 11/21/2011 at 06:01 PM by TkOut
 12/30/2011 08:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TkOut
Member

Posts: 48
Joined: 11/21/2008

Seems to be corrected with the 12.1 Preview drivers, I can now crank it full screen no problem!



-------------------------
AMD X6 1090T : MSI 890FXA-GD70 : 2 x MSI HD6970 2gb : Corsair AX1200 : 8gb Corsair XMS3 (4x2gb) : Windows 7 Ultimate SP1 64bit
Statistics
89055 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.