Topic Title: Graphics lag after update and after going back to old drivers
Topic Summary:
Created On: 06/23/2012 05:03 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/23/2012 05:03 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
StarDruid
n00b

Posts: 6
Joined: 02/10/2010

Asus m4a79xtd evo
AMD Phenom II X4 955 Black Edition Deneb 3.2GHz
G.SKILL Ripjaws Series 4GB (2 x 2GB) DDR3 1333 (x2 for 8GB total)
XFX Radeon HD 5850 1GB Black Edition
Antec TruePower Quattro 850w PS
Windows 7 Pro 64 bit
Catalyst 11.9 and 12.4
DirectX 11

Audio: VIA® VT1708S
Codec Version: VT1708S
Package Version: 8.3.00.31
Audio Drivers: 6.0.1.8300

So had issues with Bulletstorm not working so update my Cat drivers from 11.9 (it worked with all my other games so no need to update) to 12.4 (newest at the time) but still had issues. Found out the drivers also caused graphics lag ingame video and game it self and didn't fix the problem. Found out main issue with Bulletstorm was a bad install by steam.

Sadly even after removing 12.4 and putting 11.9 back in all game still will have video lag spikes. Every thing stop though audio continues, be it ingame or video playing ingame and then it goes again. Sadly Notices also in all my games now the sound also started to do that as well, video/game keep playing but audio lags. Both don't happen all the time but are enough to be very annoying, or cause me do die in FPS.

Any idea what may be causing it, since it only stated after updating my Cat drivers.

I did notice that when it did update the driver the CCC was say it was 11.9, thought updater was say all thing were update to 12.4.

 

 

 



Edited: 06/23/2012 at 05:39 AM by StarDruid
 06/23/2012 10:07 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7823
Joined: 11/13/2009

Try enabling software rendering. In internet explorer > tools > internet options > advanced > put checkmark in "use software rendering".

Also  http://benchmark3d.com/how-to-completely-remove-any-driver



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *AMD R9 290 4gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit 


***** cetera fallunt, ludere mortuus ******

Statistics
88769 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.