Topic Title: trouble with 120htz on eyefinity
Topic Summary: no 120htz since 13.9
Created On: 02/06/2014 05:24 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/06/2014 05:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ROOSTER
Peon

Posts: 2
Joined: 02/06/2014

CROSSHAIR V FORMULA-Z
fx 8350
8 MBytes kingston memory
SAPPHIRE HD 7970 GHz Edition 6GB GDDR5 VAPOR-X C/Fire
3 iiyama 27" 120htz monitors
 1 monitor Mini DisplayPort to DVI Dual-Link Active Adapter – USB Powered
 2 monitor Mini DisplayPort to DVI Dual-Link Active Adapter – USB Powered
 3 dvi-dual link cable 

with ccc 13.9 i had no trouble running eyefinity at 120htz with every driver since, windows will not show 120htz. have installed 14.1 still no go, but the thing is if i connect 1 monitor at a time and set each one to 120htz  i get eyefinity in 120htz, but when i restart it goes back to 60htz. is it driver or windows be glad of some help please

 02/06/2014 07:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Lobsterbread
Peon

Posts: 10
Joined: 02/05/2014

Hello ROOSTER,

From what you posted, it sounds as if you're having issues with 120hz Eyefinity with the new 14.1 BETA drivers, correct?

Personally, I've had nothing but issues with the 14.1 drivers and have been running on the 13.11 beta 9.2 till this day (for various reasons).

As far as I'm aware, users running Crossfire should stay away from the 14.1 BETA drivers for now (regardless of using Mantle or not), until the Catalayst team releases a WHQL or something of the like.

Have you tried revertting back to a previous driver version (preferable a WHQL version or 13.11 beta 9.2) and see if the problem persists?



-------------------------

Intel i7 3960x @ 4.7GHz | CaseLabs MAGNUM M10 | ASUS Rampage IV Extreme | 3 XFX R9 290 @ 1075/1375 | 8 x 4GB Corsair Dominator Platinum 2133MHz | OCZ RevoDrive 3 x2 240GB PCI-E SSD | Corsair AX1200 PSU | 4 ACER GD235HZ 120hz Monitors | 23.25 TB of Total HDD Storage |

 02/07/2014 02:07 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ROOSTER
Peon

Posts: 2
Joined: 02/06/2014

Hi Lobsterbread

As i said everything works on 13.9 its all the drivers after.

i am running 120htz eyefinity on 14.1 now but i have to connect 1 monitor at a time. that means disconnect 2 monitors, turn on pc, plug 2nd monitor in, then 3rd and all is good. i have dual boot with w/7 and w/8.1 and both are the same.when i restart it only gives me 60htz

 06/30/2014 01:49 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ArkaynAdrian
Peon

Posts: 6
Joined: 05/14/2014

Heya Rooster,

Still having issue with this?

I know you reattach one by one, but what I am asking is if a proper solution has presented itself.

I have an open (well they keep closing it) but ongoing support ticket with AMD who are trying to help. Their internal tests work though.

 07/12/2014 08:29 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Funkn3ss
Peon

Posts: 2
Joined: 07/12/2014

I am experiencing this same issue.

Win 8.1

three Asus 144's

xfire r9 280x, previously 2 7970's.

connected via 2 mini display port to Display Port, and dvi-d to dvi

Both sets of cards have done the same thing to me.

When the system crashes or in some cases from a cold boot, the dvi port will only allow 60 hz. I have to unplug the mini-dp's, reboot, replug, and all says 120 hz again.

I setup eyefinity and it defaults to 60, but allows for 120, 144 even since they go that high.

Now Windows says it's 5760 x 1080, but my windows and my internet are all kinds of zoomed in. Only my icons and the task bar look normal.

Trying to play Grid Autosport is all kinds of zoomed in too. The resolution shows correctly, but it is definitely NOT. If I play in "windowed" mode, the game looks correct, but once I turn it to full screen, it looks very zoomed in.

BF4 has the same effect...

Eyefinity is so very awesome when it works, but it sure has it's headaches...

 

Statistics
84291 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 6 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.