Topic Title: 2x 7970 MSI Lightning BE.... Crossfire problem?
Topic Summary:
Created On: 11/24/2013 05:10 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/24/2013 05:10 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Radekva
Peon

Posts: 3
Joined: 11/08/2013

 

Hello, i have got problem with my two graphics in crossfire. The problem is that the second graphics card runs constantly at 99% when croosfire enabled. I searched the various forums where people wrote that it's a bug. Could someone to comment? About a month ago I reported the bug and this time came around 3 Beta update. Bug is not fixed in version 9.4 and even earlier. Recent functional drivers are 13.4 but these can not play BATTLEFIELD 4 . There were no OFFICIAL observations on this bug, change logs each version. Just nothing. There is not any help from AMD (email, live chat)?


I try this: (not solved)

Go to registry and disable Ulps:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\ControlSet001\\Control \\Cl ass\\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

and change "EnableUlps" to 0 under the 0000 and 0001 or 0003 keys.


i7-2600K

2x 7970 MSI Lightning BE

P8Z68-V Pro

Windows 7 64-bit Ultimate

 11/26/2013 11:33 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bobj151
Peon

Posts: 3
Joined: 11/26/2013

I have a pair of ASUS Matrix HD 7970s that I just installed 11/24 and have the same problem.GPU-Z shows the second card running at 99% VDDC is 1.256 volts compared to 0-8% and VDDC 0.850 volts on the other card. These cards have + - and safe mode buttons for overclocking + - changes the voltage and safe mode is for stock values(I have hit the safe mode and does not change the 1.256 VDDC) GPU-Z shows both cards do have the same VBIOS also.

Cards are mounted on a ASUS Sabortooth FX 990 (Ver.1)1604 bios, AMD FX 8120 CPU

The cards start out normal but after about 5 second in windows 7(64bit)my second card goes into max load.

 11/29/2013 03:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bobj151
Peon

Posts: 3
Joined: 11/26/2013

Disabling ULPS solved my problem and I also found a UPLS disabling utility on google search (this topic reply won't let me post the link)

Me and my son went crazy for three days trying to solve this problem,but this worked for me. Good luck!!

And I am using the latest drives(I was told if you use older drivers 13.5 and older they would work but not for me)

 

 11/30/2013 12:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Radekva
Peon

Posts: 3
Joined: 11/08/2013

Unfortunately for me it did not solve anything. Is there a moderator? Can you help me? Here comes wonderfully to see what happens when a person buys 2 graphics cards for 1000EUR and no one is able to help? AMD to us nicely fu****  to cry

 11/30/2013 03:44 PM
User is online View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12209
Joined: 04/17/2008

And you haven't tried any of the 13.11 beta drivers?

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 11/30/2013 07:18 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bobj151
Peon

Posts: 3
Joined: 11/26/2013

And did you change 2 values to 0 in the regedit?You have the same problem I had.

 12/02/2013 10:21 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Radekva
Peon

Posts: 3
Joined: 11/08/2013

Yes, now i have new beta v9.4 (same problem)

 

Game Tomb Rider.

 

Yes i try change EnableULPs in 0000 and 0001. If I do, I can not turn on crossfire in the Catalyst. Because second graphics card will not turn off and light is on (if not used)... This is problem with ULPS

 

Statistics
84176 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 5 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.