Topic Title: Help I bought 3 R9 290Xs and they are in Crossfire but do not crossfie...
Topic Summary:
Created On: 01/12/2014 04:05 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/12/2014 04:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
=TRA=T-Bone
Peon

Posts: 19
Joined: 01/12/2014

I put this in the Graphics section but since that might not be the correct place for this topic I duplicated it here and I am sorry for any confusion I have just spent a TON of money on these cards and I am very upset and frustrated with this problem...

 

I bought 3 R9 290X BF4 editions and I get zero useage out of cards 2 & 3 while playing BF4, 3D Mark and even in Kombustor it shows all 3 cards but cards 2 & 3 do not have any useage...

Please help I have tired everything I can find via google. Reinstaled Windows 8.1, Tried with Frame Pacing on & off and tried with frame sync on & off with no difference...

I am running an ASUS Maximus 5, with a 3770K @ 4.8GHz on an H100, 32 gigs of 2400MHz ram, 3 Sapphire R9 290Xs powered by a 1250 OCZ gold series PSU with a 107amp 12 volt rail. Before the 290Xs I was running 4 GTX 680s with no problems...

 01/12/2014 04:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
=TRA=T-Bone
Peon

Posts: 19
Joined: 01/12/2014

 01/12/2014 04:06 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
=TRA=T-Bone
Peon

Posts: 19
Joined: 01/12/2014

 01/12/2014 04:26 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
deathcrush87
Grinding Levels

Posts: 170
Joined: 08/17/2013

have you disabled the ULPS?



-------------------------

AMD FX8350//Corsair vengeance DDR3 CL9 8GB@1600//Asus ROG Crosshair V Formula z//Asus R9 290X oc DCII//Corsair CX750//Razer Lycosa//Corsair M30//Zalman Z11 plus case//Kingston 120gb SSD//Yamaha Audiogram6//Windows 8.1 64bit//

 01/12/2014 05:02 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
=TRA=T-Bone
Peon

Posts: 19
Joined: 01/12/2014

I followd this http://www.tomshardware.com/faq/id-1904869/disable-ulps-amd-crossfire-setups.html and bothe Enable ULPS & EnableUlps_NA are set to 0.

 

I had used Sapphire Trixx to disable before but I checked the regestry and like I said it was set to 0.

 01/12/2014 07:57 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Thanny
Alpha Geek

Posts: 1303
Joined: 07/13/2009

Crossfire works only in fullscreen.  You are clearly using a window in that screenshot.

 

 01/12/2014 09:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
=TRA=T-Bone
Peon

Posts: 19
Joined: 01/12/2014

I was in the first one but the second one shows the history from 3Dmark and it was fullscreen.

 01/13/2014 01:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
deathcrush87
Grinding Levels

Posts: 170
Joined: 08/17/2013

while playing bf4, what is your average fps?



-------------------------

AMD FX8350//Corsair vengeance DDR3 CL9 8GB@1600//Asus ROG Crosshair V Formula z//Asus R9 290X oc DCII//Corsair CX750//Razer Lycosa//Corsair M30//Zalman Z11 plus case//Kingston 120gb SSD//Yamaha Audiogram6//Windows 8.1 64bit//

 01/13/2014 05:44 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
=TRA=T-Bone
Peon

Posts: 19
Joined: 01/12/2014

I benchmarked BF4 with Fraps and at 5760x1080 using the Ultra Preset I averaged 36fps which is about what I get with 1 290X...

 

Here was the useage and temps during this BF4 test. The top 3 are temps Cards 1, 2 & 3 and the bottom 3 are useage Cards 1, 2 & 3. I get some production out of 2 & 3 but not like I should.

 01/13/2014 08:56 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
deathcrush87
Grinding Levels

Posts: 170
Joined: 08/17/2013

what drivers have you tried?

are you using any catalyst 3D application profiles?

 



-------------------------

AMD FX8350//Corsair vengeance DDR3 CL9 8GB@1600//Asus ROG Crosshair V Formula z//Asus R9 290X oc DCII//Corsair CX750//Razer Lycosa//Corsair M30//Zalman Z11 plus case//Kingston 120gb SSD//Yamaha Audiogram6//Windows 8.1 64bit//

 01/14/2014 06:34 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
=TRA=T-Bone
Peon

Posts: 19
Joined: 01/12/2014

I have used 13.11 Beta & 13.12 Drivers is there one I can use from before the ULPS?

 01/14/2014 06:50 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
deathcrush87
Grinding Levels

Posts: 170
Joined: 08/17/2013

well try the WHQL one.

do you use 3D profiles for catalyst?

if not, try it before changing the drivers (for bf4).

 



-------------------------

AMD FX8350//Corsair vengeance DDR3 CL9 8GB@1600//Asus ROG Crosshair V Formula z//Asus R9 290X oc DCII//Corsair CX750//Razer Lycosa//Corsair M30//Zalman Z11 plus case//Kingston 120gb SSD//Yamaha Audiogram6//Windows 8.1 64bit//

 01/14/2014 09:30 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
=TRA=T-Bone
Peon

Posts: 19
Joined: 01/12/2014

I am using the 13.12 and it is the latest WHQL driver and no I have not tried the 3D profiles I will give them a try and report back thanks for your help.

 01/15/2014 02:44 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
UcouldBrong
Overclocker

Posts: 797
Joined: 01/05/2013

Have you disabled the integrated gpu?

Toggled Lucid Logic on the mobo?

What results are you getting with just two of the cards?



-------------------------

 


 


Non-noob components.

 01/18/2014 03:58 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
=TRA=T-Bone
Peon

Posts: 19
Joined: 01/12/2014

Well I think it is fixed I took out all 3 cards and put the one that came out of the #3 slot in the #1 slot and powered it on, Then after letting it run a short while I shut it down and added the other 2 cards and now it seems to see and use all 3 cards in BF4 and in Kombuster. Here is what I got on BF4 in a full 64man server and I played longer than before and I even capped a flag!

Frames,   Time (ms),   Min,    Max,      Avg
 10384,     92116,        76,     179,    112.727

 

I ran an average FPS of 112 at 5760x1080 on the ultra preset in BF4!

This is the performance I was expecting!!!

Thanks to all for their input in attempting to help me fix my issue!

 01/21/2014 02:39 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
UcouldBrong
Overclocker

Posts: 797
Joined: 01/05/2013

Great!  Was there a..."Ohhhh...oh yeahhh" moment??  Happens a lot on here.



-------------------------

 


 


Non-noob components.

Statistics
84277 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.