Topic Title: AMD A10-7850K
Topic Summary:
Created On: 06/23/2014 12:25 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/23/2014 12:25 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
alleycat38
Peon

Posts: 1
Joined: 06/22/2014

Hello guys i have a question if someone could answer for me on the

AMD A10-7850k.

How does the video memory work on this chip? does it share memory from the computer and if it does how much.

 

Thank you William

 06/23/2014 10:24 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zipsi
Elite

Posts: 1050
Joined: 11/22/2010

Yes it does, I believe it uses up to 1GB of ram (but you can give it a lower amount in bios), the faster your ram is, the faster the gpu part of the APU is. If you are using a dedicated GPU, then the APU consumes nothing.

-------------------------
Intel I7 3770K @ 4.5ghz, Cooler Master Hyper 212 Evo, Gigabyte Z77X-UD3H, Gigabyte HD7970 ghz edition, 4x4gb Kingston HyperX Beast 2133mhz, Seasonic Platinum 860, Samsung 840 Pro 256gb, OCZ Vertex 4 128gb, WD Black 1TB, WD Green 3TB+1.5TB, ASUS Xonar Essence ST, ASUS VE278Q, Windows 3.11
 06/24/2014 06:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Space Beer
Peon

Posts: 13
Joined: 06/24/2014

Integrated graphics chip in A10 can use up to 2GB of system memory. Depending on your needs, you can set any (standard) value form 64MB to 2GB.



-------------------------

AMD A10-7850K --- ASUS A88XM-PLUS --- 2x4GB Kingston HyperX Fury @2133Mhz --- Toshiba 500GB --- Cooler Master N200 --- Super Flower SF-450P14HE --- openSUSE 13.1 & Win 8.1 Pro

 06/25/2014 10:21 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hardwood
Dungeon Master

Posts: 4102
Joined: 01/27/2008

Mine uses 1gig, could NOT find a way to change it. Definately nothing in BIOS any other suggestions?



-------------------------

#1: FX-6350, Antec Kuhler 920, MSI 970 Gaming, Asus 5870/V2, ASUS Xonar D2X, GSkill (F3-14900cl9d-8gbxl), Antec Truepower New 750, Arc Midi, Win8.1pro x64
#2: MSI A88X-G45, AMD A10-7850K, IGP, Antec900 case, AMD 2x4GB 2133 (R938G2130UK), Antec 750 True, 128GB Sandisk SSD, WD Black 1TB, Win8.1pro x64
#3: Athlon 64 X2 4200+, AGP 1950pro, Audigy 2, Asus A8V-D, 2gig ram, Enermax 465P. Now on Win8.1pro cat 10.2

 06/25/2014 04:50 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Space Beer
Peon

Posts: 13
Joined: 06/24/2014

That's strange. I have Asus A88XM-Plus and there is an option in BIOS to set-up memory of IGP



-------------------------

AMD A10-7850K --- ASUS A88XM-PLUS --- 2x4GB Kingston HyperX Fury @2133Mhz --- Toshiba 500GB --- Cooler Master N200 --- Super Flower SF-450P14HE --- openSUSE 13.1 & Win 8.1 Pro

 06/26/2014 12:25 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hardwood
Dungeon Master

Posts: 4102
Joined: 01/27/2008

Maybe the option will show up in a future BIOS update. Don't really need to change it ATM though, the few games I play on it (L4D2, R6) are easily handled.



-------------------------

#1: FX-6350, Antec Kuhler 920, MSI 970 Gaming, Asus 5870/V2, ASUS Xonar D2X, GSkill (F3-14900cl9d-8gbxl), Antec Truepower New 750, Arc Midi, Win8.1pro x64
#2: MSI A88X-G45, AMD A10-7850K, IGP, Antec900 case, AMD 2x4GB 2133 (R938G2130UK), Antec 750 True, 128GB Sandisk SSD, WD Black 1TB, Win8.1pro x64
#3: Athlon 64 X2 4200+, AGP 1950pro, Audigy 2, Asus A8V-D, 2gig ram, Enermax 465P. Now on Win8.1pro cat 10.2

Statistics
88744 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 7 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.