Topic Title: How many look up tables on W600?
Topic Summary:
Created On: 08/19/2013 09:11 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 08/19/2013 09:11 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
tim.toolshim
Peon

Posts: 3
Joined: 08/19/2013

I'm attempting to sync the color betwen three IPS monitors being powered by an AMD W600 with mini-display port to dual-link DVI outputs, and having issues doing so. The support team for the Spyder is hingting that I only have one look up table (LUT) on the GPU, though I have doubts about that; any thoughts on this?

 08/20/2013 02:28 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
tim.toolshim
Peon

Posts: 3
Joined: 08/19/2013

Amazing support?

 08/21/2013 11:11 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Farhad@AMD
Peon

Posts: 44
Joined: 01/28/2008

A LUT just converts one set of color input into another. We handle all the color conversions we need for any and all number of displays outputted to. How are you trying to sync these colors? A “lack” of LUT cannot be the issue here.



-------------------------
AMD Customer Care

The information presented in this document is for informational purposes only and may contain technical inaccuracies, omissions and typographical errors. Links to third party sites are for convenience only, and no endorsement is implied
 08/21/2013 11:51 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
tim.toolshim
Peon

Posts: 3
Joined: 08/19/2013

Per Datacolor support:

To calibrate and use two displays on one and the same Windows computer, you need a video card with two separate Lookup Tables (LUT).
But this exists only on newer and high quality video cards or if you have two separate graphic adapters in your system.

Several video cards offer two or more display connectors, but they only have one LUT. Therefore it's impossible to use two separate correction curves for these two connected screens. 

They have proprietary Studio Match software which does the syncing, included in the Spyder 4 Elite software (top of the line).

 08/21/2013 03:33 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Farhad@AMD
Peon

Posts: 44
Joined: 01/28/2008

The W600 has two display engines and each should have its own LUT.



-------------------------
AMD Customer Care

The information presented in this document is for informational purposes only and may contain technical inaccuracies, omissions and typographical errors. Links to third party sites are for convenience only, and no endorsement is implied
Statistics
84279 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.