Topic Title: 14.2 beta driver
Topic Summary: hdmi-sound
Created On: 02/27/2014 03:37 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/27/2014 03:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Blauert
Peon

Posts: 4
Joined: 02/27/2014

doesnt seem to be capable of playing sound properly.

only stereo is possible and the sound is scratching.

that is not acceptable.

 

r7 260x - ubuntu 13.04 & 13.10

 

 03/29/2014 06:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
blahxx
Peon

Posts: 1
Joined: 03/29/2014

Currently operating on the latest beta driver (17 March 2014) and am having the scratching issues.

HDMI audio wasn't working at all until I updated the Linux Kernal. Then everything was good. However upon updating to the latest beta driver I encountered these scratching issues.

I'm running ElementaryOS Luna.

I use a stock clock 3570k processor

Radeon R9 290

 03/31/2014 11:07 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
terryc
Peon

Posts: 32
Joined: 10/03/2013

More details?

lspci?

 05/12/2014 04:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
pnarciso
Peon

Posts: 2
Joined: 04/24/2014

I'm trying to get displayport sound without these horrible distortions and crackling while running ubuntu 14.04 with a 290x.

Displayport sound is working good on windows 8, so it's a driver issue.

Statistics
84133 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.