Topic Title: Catalyst 14.4 not working properly on Ubuntu 14.04
Topic Summary: No FGLRX currently working for me on Ubuntu Trusty
Created On: 04/24/2014 12:49 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/24/2014 12:49 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
mariand
Peon

Posts: 1
Joined: 04/24/2014

I've downloaded the 14.4 driver for Linux on my fresh installed Ubuntu 14.04, installed the Catalyst with GUI and rebooted.

I'm using ATI 7850 2GB.

The problems were:

  • the top 1/3 of the screen was tearing when moving windows, scrolling, etc. Tried all the settings possible with Tear Free and VSYNC, no solution.
  • no hardware acceleration for videos in any player. works totally fine with open source radeonsi drivers + VDPAU in SMplayer, but not with fglrx.
  • edited::: Docky has a weird glitch when set to 3D mode.

 

Any solution for these issues available/how to debug?

 

edit: somehow, after reinstalling the driver, the game performance is okay now. Also, when I enable tear-free desktop, the top third of it doesnt tear anymore...but all windows actions have slight lag, like moving the window start moving 100ms after I really move the window. Didn't happen with open source drivers...So either I have totally laggy desktop without tearing, or my top part of monitor is tearing like hell, but everything is fast and snappy.



Edited: 04/24/2014 at 02:02 PM by mariand
 04/24/2014 03:26 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

Michael on Phoronix is testing this driver and hasn't reported issues like this, even though he used multiple cards. You may want to ask around there, maybe on some Ubuntu forums, maybe on Steam for linux forums, as you will hardly find linux users here, even the windows sections are mostly deserted.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

Statistics
85439 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 10 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.