Topic Title: Artifacts + libGL error: open uki failed
Topic Summary: Linux reverting to (slow) indirect rendering
Created On: 06/16/2014 11:40 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/16/2014 11:40 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
cyruspy
Peon

Posts: 1
Joined: 06/16/2014

Graphics Card
- AMD Radeon HD 6310 Graphics
- no overclocking

AMD Catalyst Driver Version, and Driver History
- linux-amd-catalyst-14.6-beta-v1.0-may23.zip

test@mini:~$ fglrxinfo
display: :0  screen: 0
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 6310 Graphics
OpenGL version string: 4.4.12967 Compatibility Profile Context 14.20


Operating System
- Ubuntu 14.04 LTS - 64 bits

Issue Details
- I'm seeing lots of artifacts when running even Google Chrome, this messages might be related:

test@mini:~$ google-chrome
[12871:12871:0615/183926:ERROR:component_loader.cc(138)] Failed to parse extension manifest.
libGL error: open uki failed (Operation not permitted)
libGL error: reverting to (slow) indirect rendering


Motherboard or System Make & Model
- ASRock E350M1/USB3

Power Supply

- PicoPSU, not sure about the model

Display Device(s) and Connection(s) Used
- Direct D-SUB connection to LG 20EN33

Applications and Games

- Google Chrome 35.0.1916.153

Didn't test yet other applications as this seems a basic permission error that should affect any application.

CPU Details
- AMD E-350
- no overclocking

Motherboard BIOS Version
- P1.80

System Memory Type & Amount
- 2 x 4GB DDR3

Kit part number: CMX8GX3M2A1333C9

Additional Hardware
- All stock embedded solution

Additional Details
- Clean Ubuntu installation, swapped from OS driver to Catalyst
- Machine was running fine as a fileserver in the past, repurposing it as a light desktop now



Edited: 06/16/2014 at 12:26 PM by cyruspy
 06/17/2014 06:35 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

Are you using a 3rd party repo for mesa updates?



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

Statistics
85569 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 5 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.