Topic Title: Driver installation fail with Debian Jessie with kernel 3.14.12-1
Topic Summary:
Created On: 07/22/2014 12:38 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 07/22/2014 12:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
gindek
Peon

Posts: 5
Joined: 10/22/2013

[edit] ofc if you do this, only for your own responsiblity [/edit]
Fails because function KCL_GetEffectiveUid is returning int, and should return kuid_t. 

I think source of this issue is kernel release day, because beta driver was made 07/11 and kernel also 07/11.

To compile kernel module you need to edit file common/lib/modules/fglrx/build_mod/firegl_public.h 

find line 268 
"typedef   int        KCL_TYPE_Uid;"
and change this to
"typedef  kuid_t    KCL_TYPE_Uid;"

BTW.

I have also error in 
lokixml.sh:143 

I get rid of this condition (i knwo that i don't have redhat :-)).

 07/22/2014 12:49 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
gindek
Peon

Posts: 5
Joined: 10/22/2013

anyway it is not working,

X says:

/usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so: undefined symbol : LoadExtension

 07/22/2014 04:29 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
gindek
Peon

Posts: 5
Joined: 10/22/2013

Just for furure.

I install radeon driver from repo.

I must wait for ABI implementation for xserver 7.7.7 (I assume that this is the issue ;-))


I don't do downgrade of xserver & xorg because of dependency hell.

 07/22/2014 06:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

So you're using a beta OS but afraid to try the latest beta Catalyst driver? The one in the repo must be 10-12 years old...



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 07/23/2014 05:23 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
gindek
Peon

Posts: 5
Joined: 10/22/2013

"Testing" is not "beta"  ... "Testing" is "Testing". This is not "regular" software terminology.

For example my "Testing" repository can be "old" for Ubuntu users. But anyway it is more complex topic.


My issiue from first post is directed to amd catalist beta driver (stable driver also would not work).

And yes now i'm using radeon driver with radeon module, because I still need X server, it is dedicated for Radeon HD cards. 

And this is description for this driver
R100, RV100, RS100, RV200, RS200,
RS250, R200, RV250, RV280, RS300, RS350, RS400/RS480, R300, R350, R360,
RV350, RV360, RV370, RV380, RV410, R420, R423/R430, R480/R481,
RV505/RV515/RV516/RV550, R520, RV530/RV560, RV570/R580,
RS600/RS690/RS740, R600, RV610/RV630, RV620/RV635, RV670, RS780/RS880,
RV710/RV730, RV740/RV770/RV790, CEDAR, REDWOOD, JUNIPER, CYPRESS,
HEMLOCK, PALM, SUMO/SUMO2, BARTS, TURKS, CAICOS, CAYMAN i ARUBA.

Statistics
85343 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.