Topic Title: Blade And Soul Game Help
Topic Summary:
Created On: 01/22/2014 03:34 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/22/2014 03:34 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Xellon
Peon

Posts: 33
Joined: 01/22/2014

Hello. I'm playing Blade and Soul on the China Server right now. I'm having stuttering issues and fps drops (from 60fps to 45 in an instant then back to 60).

 

Here is a video example - http://youtu.be/JferS8nw9Gc (fps around 20 due to recording). I normally get 25-40fps playing on high graphics (1920 x 1080p).

 

I have an Asus G73jh-A1 Laptop (click here for specs) I got 8 gigs of ram and an SSD for it from stock. using windows 7 64 bit.

 

I have the latest drivers 13.12.

 

Some more details - It does not stutter at 60fps but will if it drops even to 59fps, it stutters. I doubt Ping plays a factor (200-300ms on china server from usa). I asked on the blade and soul forum dojo and it seems I'm the only one with this issue. there are other reports of fps drops but not stuttering due to the latest game update.

 

Thanks in advance.

 

edit - Note that due to video recording, I couldn't show the fps drop from 60. Further details is the same issue was happening on previous version. I have no issues on other games but I did a clean re-install just in case and no luck. Turning down the graphics to low and shrinking the resolution to 720p seems like the only temporairly fix as I get 60fps but as I said, when it drops to 59, it stutters.

 

edit - reports that downlocking the video memory fixes it but it does not for me. besides I rather not decrease my performance.

 

Update - reduced my resolution to 400p and lowered graphics to as low as it can get. GPU load = less then 20%, fps kept going from 64 down to 50 and back up, contant stuttering



-------------------------

Asus G73jh-A1 ~ Windows 7 64 Bit ~ I7-720Qm ~ ATI 5870M (Sometimes OC to  780/1075) ~ 8 Gigs Ram ~ SSD



Edited: 01/22/2014 at 10:44 PM by Xellon
 01/25/2014 08:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Xellon
Peon

Posts: 33
Joined: 01/22/2014

bumping.

 

Assumming there is no solution to this? My guess its the game cause I don't have any issues with my other games. But any advice would be appreciated. Or maybe amd drivers aren't good for this game.

 

Edit - I should also mention that the origonal drivers that came with the notebook causes GSODs and asus themselfs as well as asus reps on the notebook review forums recommended everyone with an asus g73jh model to update Vbios and follow amds drivers.

 

Going back on stock drivers causes issues. So I hope you guys will help me out as asus won't be able to do anything. I will also try to get in contact with Blade and Soul support team



-------------------------

Asus G73jh-A1 ~ Windows 7 64 Bit ~ I7-720Qm ~ ATI 5870M (Sometimes OC to  780/1075) ~ 8 Gigs Ram ~ SSD



Edited: 01/25/2014 at 05:15 PM by Xellon
Statistics
84181 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.